Shape Image
Gemeente Waadhoeke

Sjirk Brouwer

“Contoer werkt met korte lijnen. Je hebt rechtstreeks contact met de directeur, dat spreekt me aan. En we hebben gewoon netjes gekregen waar we om vroegen, zonder poespas.”

Alleen papieren tekeningen

“In het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Waadhoeke staat duurzaamheid hoog op de agenda. Daarom wilden we de condities van onze gebouwen goed in kaart laten brengen. We hadden wel papieren archieftekeningen, maar niets digitaal”.

Image

Render 3d model Museum Martena

Image

3d model gemeentewerf

Image

Doorsnedes schuur gemeentewerf Menaldum

Image

Opbouw 3d model

Image

3d scanapparatuur

Image

3d scan Planetarium

Image

3d model Planetarium

Image

3d model Theater de Koornbeurs

Image

3d model Stadhuis

Image

3d model Sportcomplex

1/10

Samenwerking met Contoer

“Contoer had eerder voor ons getekend, dus vroegen wij hen voor deze klus. Dat was een kwestie van gevoel en vertrouwen. We hebben alles vooraf goed doorgesproken en daarna heeft Contoer al onze gebouwen 3D in beeld gebracht, compleet met uittrekstaten. En dat binnen een tijdsbestek van 7 maanden! Het resultaat is prachtig, hier kunnen we echt wat me. De digitale tekeningen zijn ons gereedschap om tot een goede conditiemeting en bijvoorbeeld asbestinventarisatie te komen.

Alle 41 gebouwen zijn nu zichtbaar in een 3D model. Van gymzaal tot Museum Martena en van schaftgebouw op de begraafplaats tot het Stadhuis van Franeker. Wat ik ook prettig vond, was de samenwerking zelf. Contoer werkt met korte lijnen. Je hebt rechtstreeks contact met de directeur, dat spreekt me aan. En we hebben gewoon netjes gekregen waar we om vroegen, zonder poespas”, aldus Sjirk Brouwer – Toezicht en Beheer/Gebouwenbeheer Gemeente Waadhoeke.

Meer weten?

Meer weten over wat wij doen?

Shape Terug