Ontwerp, bestek- & werktekeningen

Duidelijke ontwerp-, bestek- en werktekeningen helpen bij het bouwproces

Image

Jouw idee of schets bouwkundig uitgewerkt

Het ontwerpen van een nieuw gebouw is een uitgebreid proces. Je hebt rekening te houden met de omgeving, de welstandscommissie en het programma van eisen. Bovendien heb je zelf vast ook nog wat te wensen. Dat kan hier en daar zorgen voor uitdagingen.

Die uitdagingen tackel je in de beginfase al snel met een goede ontwerptekening. Die laat, namelijk heel mooi zien wat de sfeer en stijl van een gebouw wordt en dienen als basis voor verdere ontwikkeling. Zo heb jij een praktisch praatstuk voor een constructief overleg.

Na de ontwerpfase brengen we jouw schets graag naar een hoger niveau met onze bestek- en/of werktekeningen.

Zie je het voor je?

De ontwerptekening is vaak een ‘aha-erlebnis’. Een visie, concept of grove schets transformeert in een concreet gebouw. Wij geven letterlijk vorm aan jouw ideeën.

Heldere afspraken

Een nauwkeurige bestektekening zorgt voor helderheid tussen partijen. Alle technische specificaties en details maken we graag inzichtelijk voor je.

Werktekening geeft rust

Bij grote projecten is een werktekening onmisbaar. Hiermee is voor iedereen duidelijk wat er precies moet gebeuren. Schakel ons hier gerust voor in.

onze Opdrachtgevers
Image
Architektenburo Klamer

Klaas Klamer

Klantverhalen
“We hebben een soortgelijke werkwijze met korte lijnen. De vergelijkbare platte organisatie maakt dat de samenwerking met Contoer voor mij uitstekend werkt.”
Shape Bekijk project
Image
Gemeente Waadhoeke

Sjirk Brouwer

Klantverhalen
“Contoer werkt met korte lijnen. Je hebt rechtstreeks contact met de directeur, dat spreekt me aan. En we hebben gewoon netjes gekregen waar we om vroegen, zonder poespas.”
Shape Bekijk project
Image
Fijn Wonen

Lars Kikkert

Klantverhalen
“Ze doen voor ons veel Revit modelleerwerk en daarbij zie je dat de kwaliteit van het tekenwerk hoog is. Dus ik verwacht dat onze samenwerking in de toekomst intensiever wordt.”
Shape Bekijk project
1/3

Strak bouwkundig tekenwerk

Is het voorlopige ontwerp goedgekeurd? Dan is het tijd voor de volgende stap; het definitieve ontwerp uitwerken. Eventueel kunnen we daarna de bestek- en werktekeningen verzorgen – ook wel uitvoeringstekeningen genoemd. Deze zijn nodig om de aannemer te informeren en bevatten exacte maten, details over specifieke materialen, bouwmethoden en andere technische informatie die nodig is voor de uitvoering van het project.

Wij houden van dit soort duidelijkheid. Het geeft richting en rust binnen projecten. Zo kan iedereen zich richten op zijn of haar verantwoordelijkheden. Zonder dat de samenhang verloren gaat.

Zelf werken we ook graag zo. We communiceren open en zijn heel benaderbaar. Samen met onze opdrachtgevers streven we immers hetzelfde na; een geslaagd project. En door in een vroeg stadium goed na te denken, beperken we de faalkosten tot een minimum.

Image
Meer weten?

Benieuwd hoe ons tekenwerk de faalkosten kan beperken?