Ontruimingsplattegrond

Verlaat veilig het pand met een heldere ontruimingsplattegrond

Image

Ontruimingsplattegrond

Liever denk je er niet aan, toch kan het gebeuren: brand of een andere calamiteit. Dan heb je een heldere ontruimingsplattegrond nodig – ook wel vluchtwegplattegrond genoemd. Iedereen moet de plattegrond immers snel kunnen begrijpen. Een reguliere bouwtekening volstaat dan niet.

Vluchtwegplattegronden zijn visuele documenten die essentiële informatie verstrekken voor noodsituaties. Ze worden doorgaans in openbare gebouwen, kantoren, hotels, scholen en andere instellingen opgehangen om de evacuatieprocedures duidelijk en toegankelijk te maken voor mensen in geval van een noodsituatie en zijn vaak onderdeel van een vluchtplan en/of het BHV’ers logboek.

Bij Contoer kun je rekenen op een ontruimingsplattegrond die voldoet aan de NEN 1414 en NEN-EN-ISO 7010. Hierop staat precies aangegeven wat te doen in geval van calamiteit en of een brandmeldinstallatie verplicht is. Graag maken we hem nog een beetje mooier, zodat hij perfect aansluit op jullie huisstijl. Dat is wel zo prettig, want je komt de ontruimingswegplattegrond overal in het gebouw tegen.

Op zoek naar een mooie en duidelijke ontruimingsplattegrond? Neem contact op.

Prettige opmaak

De plattegrond toont de lay-out en een heldere legenda. Met duidelijke symbolen voor verbandkoffers, AED, blusmiddelen, uitgangen, evacuatieroutes, enzovoorts.

Conform de norm

Onze ontruimingsplattegronden zijn duidelijk en toegankelijk in geval van noodsituaties. Ze voldoen altijd aan de wettelijke normen, ook als ze in eigen huisstijl zijn opgemaakt.

Advies

Weet je niet zeker of je een ontruimingsplattegrond nodig hebt? Vraag ons dan gerust. We kennen de specifieke instructies en veiligheidsvoorschriften.

Onze Opdrachtgevers
Image
Gemeente Waadhoeke

Sjirk Brouwer

Klantverhalen
“Contoer werkt met korte lijnen. Je hebt rechtstreeks contact met de directeur, dat spreekt me aan. En we hebben gewoon netjes gekregen waar we om vroegen, zonder poespas.”
Shape Bekijk project
Image
Fijn Wonen

Lars Kikkert

Klantverhalen
“Ze doen voor ons veel Revit modelleerwerk en daarbij zie je dat de kwaliteit van het tekenwerk hoog is. Dus ik verwacht dat onze samenwerking in de toekomst intensiever wordt.”
Shape Bekijk project
1/2

Ontruimingsplattegrond door Contoer

Heb je een ontruimingsplattegrond nodig? En zijn er geen digitale tekeningen beschikbaar? Dan komen we langs om het gebouw op te nemen. Daarbij registreren we alle benodigde zaken, zoals optimale vluchtroutes, snel en digitaal. Zijn er goede bouwkundige tekeningen beschikbaar? Mooi, dan gebruiken we die als basis voor de ontruimingsplattegrond. Daarna volgt de uitwerking van de plattegronden. Het resultaat? Een kloppende, volledige en gevalideerde tekening.

Meer weten? Nodig dan Karel Toering uit voor een kop koffie en een goed gesprek.

Image
Meer weten?

Wil je de voordelen van onze ontruimingsplattegrond ervaren?