Melding brandveilig gebruik

Breng de brandveiligheid goed in kaart met duidelijke plattegronden

Image

Brandveiligheid

Heb je betrouwbare plattegronden nodig voor een melding brandveilig gebruik? Ook wel gebruiksmelding genoemd. Laat dit gerust aan ons over. Wij maken tekeningen waarbij de gebruiksfuncties, maximaal aantal personen per bouwlaag, brandscheidingen en blusmiddelen helder zijn aangegeven.

Deze melding is bedoeld om ervoor te zorgen dat de veiligheidsvoorschriften en -normen worden nageleefd, en dat de juiste maatregelen zijn genomen om brandgevaar te minimaliseren. Het niet voldoen aan deze meldingsverplichtingen kan leiden tot boetes en mogelijke sluiting van een bedrijf of gebouw.

Onze plattegronden voldoen aan NEN 1414 en zijn eventueel leverbaar met ontruimingsplattegronden. Wil je weten of je überhaupt een melding brandveilig gebruik nodig hebt? Vraag ons dan gerust.

Meer dan tekeningen

Benader je ons voor brandveiligheid? Dan krijg je meer dan een tekening alleen. Bij Contoer denken we namelijk ook graag in het borgen van de veiligheid met je mee.

Brede kennis

Met onze roots in maatschappelijk vastgoed hebben we een brede expertise. Van museum tot gymzaal of hotel. Wij zijn op de hoogte van de exacte procedures en vereisten per locatie.

Advies

Weet je niet zeker of je een melding brandveilig gebruik moet doen? Vraag ons dan gerust. We kennen de relevante autoriteiten, de juiste veiligheidsvoorschriften en -normen.

Onze opdrachtgevers
Image
Stichts Beheer van 1952

Richard van der Meijden

Klantverhalen
“Voor het in beeld brengen van de huidige situatie gebruikt Contoer pointcloud en dronevluchten. Verder zijn ze to-the-point, leveren ze goed werk en zijn ze erg enthousiast.”
Shape Bekijk project
Image
Gemeente Waadhoeke

Sjirk Brouwer

Klantverhalen
“Contoer werkt met korte lijnen. Je hebt rechtstreeks contact met de directeur, dat spreekt me aan. En we hebben gewoon netjes gekregen waar we om vroegen, zonder poespas.”
Shape Bekijk project
Image
Fijn Wonen

Lars Kikkert

Klantverhalen
“Ze doen voor ons veel Revit modelleerwerk en daarbij zie je dat de kwaliteit van het tekenwerk hoog is. Dus ik verwacht dat onze samenwerking in de toekomst intensiever wordt.”
Shape Bekijk project
1/3

Omgevingsvergunning door Contoer

In sommige situaties heb je – naast de melding brandveilig gebruik – een omgevingsvergunning nodig. Dat betekent dat er aanvullende eisen zijn voor de brandveiligheid van een gebouw. Denk hierbij aan basisscholen, kinderdagverblijven, verzorgingshuizen en hotels. Wil je weten of dit voor jouw gebouw vereist is?

Laten we dan eens kennismaken. Daar word je altijd wijzer van. Het kost je alleen een kopje koffie.

Nodig daarom Karel Toering uit voor een goed gesprek.

Image
Meer weten?

Wil je de voordelen van onze aanpak ervaren?