BIM / 3d modelleren

Doorgrond álle bouwkundige data met BIM/3D modelleren

Image

Regeren is vooruitzien

BIM staat voor Building Information Model en toont alle constructieve, bouwkundige én (installatie)technische informatie in een digitaal 3D-model. Dit biedt voordelen voor de gehele bouwketen. Bij Contoer zijn we specialisten ín en fan ván BIM. Hierdoor zien onze opdrachtgevers immers al in de ontwerpfase hoe het vastgoed is opgebouwd. Dit voorkomt faalkosten en vertraging in een later stadium.

Zo ziet de installateur bijvoorbeeld of de apparatuur in de ruimte past. En anticipeert de architect op het uiterlijke effect van een bouwkundige keuze. Ook voor het maken van een MJOP (meerjaren onderhoudsplanning) is BIM ideaal. Meer weten? We komen graag een keertje langs!

 

Optimaal inzichtelijk

Een BIM/3D model is opgebouwd uit meerdere informatielagen. Van geometrie tot technische data. Voor optimaal (in)zicht en een strakke planning.

Duurzaam en circulair

Met een Building Information Model kan je duurzamer ontwerpen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om isolatiewaarden door te rekenen.

Voor elk bouw vraagstuk

Nieuwbouw, renovatie, onderhoud & beheer of versterkingen. Je kunt een 3d model voor elk bouwvraagstuk, elke bouwfase en diverse stakeholders inzetten.

onze Opdrachtgevers
Image
Gemeente Waadhoeke

Sjirk Brouwer

Klantverhalen
“Contoer werkt met korte lijnen. Je hebt rechtstreeks contact met de directeur, dat spreekt me aan. En we hebben gewoon netjes gekregen waar we om vroegen, zonder poespas.”
Shape Bekijk project
Image
Fijn Wonen

Lars Kikkert

Klantverhalen
“Ze doen voor ons veel Revit modelleerwerk en daarbij zie je dat de kwaliteit van het tekenwerk hoog is. Dus ik verwacht dat onze samenwerking in de toekomst intensiever wordt.”
Shape Bekijk project
1/2

BIM (protocol) bij Contoer

Wij werken graag met BIM. Meestal tekenen we de objecten in Revit en zetten we de informatie daarmee om naar 3D. Zo kun je oneindig veel informatie uit BIM halen. Zelfs wanneer er helemaal geen bouwtekeningen zijn, kun je BIM toepassen. Dan maken we eerst een 3D scan – oftewel pointcloud – van het object. En die ‘puntenwolk’ zetten we om naar een accurate bouwtekening. Ook werken we, bij hoge gebouwen of als dak installaties van toepassing zijn, met drone opnames. De bevindingen in die opnames verwerken we dan weer in het 3d model.

Onder auspiciën van een BIM-protocol volgen wij en de overige betrokken partijen duidelijke richtlijnen en afspraken wat de samenwerking, communicatie en efficiëntie verbetert, want het is immers een voortdurend proces.

Een BIM protocol is een set van afspraken en richtlijnen die worden gebruikt bij het werken met Building Information Modeling (BIM). Het bevat onder andere informatie over de verantwoordelijkheden van verschillende partijen, de uitwisseling van BIM-gegevens en de standaarden die moeten worden gevolgd.

Wil je meer weten over onze aanpak? Nodig dan Karel Toering uit voor een kop koffie en een goed gesprek.

De daadwerkelijke bouw bepaalt de duurzaamheid. Een BIM-model haalt de bouw naar het kantoor: al in het voortraject is alles inzichtelijk. De route naar de bouw is volledig uitgestippeld. Doordat vooraf alles is vastgelegd, kun je efficiënter en daarmee ook duurzamer te werk gaan.

 

Een digitale weergave geeft een solide toekomstbeeld. Dit heeft grote voordelen voor bijvoorbeeld het herontwikkelen van een gebied of omgeving. Verschillende stakeholders kunnen vooraf bepalen hoe een omgeving er bijvoorbeeld uit gaat komen te zien. Daarnaast heeft een (virtueel) BIM-model als bijkomend voordeel dat verschillende informatiebronnen gekoppeld worden, zodat het gemakkelijk is om met scenario’s te werken. Je kunt het 3d model precies laten doorberekenen wat de gevolgen zijn van een verbouwing en welk scenario dan het meest geschikt is. Zo is er geen twijfel over wat een herontwikkeling of verbouwing precies gaat opleveren.

Aan het maatschappelijk vastgoed van de gemeente Waadhoeke hebben we nog een extra dimensie toegevoegd. Met de software van Innobrix zijn de modellen in de bestaande 3d omgeving geplaatst. Bekijk hieronder de video voor het verbluffende resultaat!

Image

Vogelvlucht & 3d visualisaties scholen

Shape Bekijk video
Meer weten?

Wil je weten hoe je efficiënter werkt en kosten reduceert met BIM/3D modelleren?